Mikuláscsomag régen és ma

Mikuláscsomag: régen és ma

Vannak dolgok, amelyek hosszú ideje része életünknek – és valószínűleg még hosszú ideig életünk részei maradnak.

Ilyenek például a nagy ünnepek: a karácsony, húsvét, anyák napja, no és persze a mikulásnap.

És ha mikulás, akkor mikuláscsomag! Persze nem arra az autósok számára meglehetősen kellemetlen meglepetésre gondolunk, ami a szélvédőn jelenik meg néha. Hanem arra a jellemzően piros csomagocskára, ami mikulás napján található mindenütt (akár a cipőnkben, akár bárhol máshol).

A mikulás ünnepe és a mikuláscsomag a mi életünkben változatlan, vagyis örömmel várhatjuk minden évben a Mikulás érkezését. De az már korántsem olyan állandó, hogy pontosan mi is kerüljön abba a bizonyos mikuláscsomagba.

Mert bár vannak dolgok az életben, amelyek állandóak – mégis, folyamatosan változnak az évek során. Ezek közé tartozik az is, hogy mi kerül a mikuláscsomagba.

Mikuláscsomag régen és ma

Mikuláscsomag régen és ma

Mi mindentől függhet az, hogy mi lapul a mikuláscsomagban?

Hogy mi van egy mikuláscsomagban, elsősorban attól függ, hogy mik az aktuális trendek a mikulás/télapó – és a mikuláscsomag – terén. Mert bármilyen furcsa is, a mikuláscsomag tartalma is éppúgy változik, mint a divat, az ízlések, szokások és technológiák. Más lapult a mikuláscsomagban régen, és mással teszi boldoggá a gyerekeket a Mikulás napjainkban.

Nos jó-jó, mindez igen szépen hangzik; de mégis mik lehetnek azok a trendek, amelyek a mikuláscsomag tartalmát befolyásolhatják? Mitől függhet az, hogy mi került a mikuláscsomagba régen, és mi kerülhet ma?

Mi határozta meg régen, hogy mit találtak a gyerekek a mikuláscsomagban?

…hát elsősorban az, hogy mi volt az emberek – és főleg a gyerekek – szíve vágya. No meg az, hogy miből volt hiány, azaz mi számított ritkaságnak akkortájt. Elvégre mi mással lehetne boldoggá tenni egy embert, embergyereket, mint valami olyannal, amivel a hétköznapok során nemigen találkozhat?

…és ez az oka annak, hogy a retró Mikulás mikuláscsomagjában olyan, mára már furcsán ható ajándékok voltak, mint például a narancs vagy a banán.

Na és mi a helyzet napjainkkal: mik az aktuális mikulástrendek, és hogyan hatnak ezek a mikuláscsomagunk tartalmára?

Mikuláscsomag régen és ma

Mikuláscsomag régen és ma

A napjaink mikuláscsomagját befolyásoló aktuális trendek

Az, hogy manapság mi mindent találhat napjaink gyermeke napjaink mikuláscsomagjában, talán elsősorban az életmódunk változásaihoz köthető. Gondolunk itt konkrétan az egészséges életmód mindinkább elterjedő népszerűségére. Mert hát azért a mikuláscsomagok tartalmának elmaradhatatlan részét képezik a mindenféle ételek: édességek, nassok, nyalánkságok. De manapság már egyre fontosabb az is, hogy gyermekünk ne csak finomakat, hanem egészséges élelmiszereket egyen. Nem véletlen, hogy számos tippet, tanácsot találhatunk a világhálón* arról, hogy mi kerüljön a mikuláscsomagba, ami egyszerre finom és egészséges.

Mikuláscsomag régen és ma

Mikuláscsomag régen és ma

Már csak ki kell várni, hogy az a bizonyos mikuláscsomag idén is megérkezzen…

* Utolsó megtekintés: 2022-10-11

Mikulás versek

Mikulás dalok

Mikulás mesék

Mikulás képek

Mikulásra SMS

Mikulás kifestők, színezők

Mikulás idézetek

Köszöntések

Idézetek lapja

Versek gyerekeknek

Mesenapok

 

Mások erre kerestek még: Mikulás, télapó, mikulás versek, télapó versek, mikulás vers, mikulas versek, mikulásos versek, télapó vers, mikulásos vers, télapós vers, mikulasos vers, télapo vers, mikulás köszöntők, mikulás köszöntő, mikulás mondóka, mikulás képeslap, mikulas mondokak, mikulás mondoka, mikulás idézetek, vicces mikulás versek, mikulás története, igazi mikulás, mikulás háttérképek, igazi mikulas, ovi mikulás versek, télapós versek, mikulás versek felnőtteknek, mikulás versek gyerekeknek, mikulás versek vicces, mikulás versek ovisoknak, a mikulás története, mikulásra ötletek, rövid mikulás versek, igazi télapó, télapó versek felnőtteknek, rövid mikulás versek bölcsiseknek, télapó háttérképek,mikulas rendeles, donászy magda télapó, mikulás története gyerekeknek, télapó mondóka, télapó készítése házilag, mikulás versek rövid, mikulás vers kicsiknek, mikulas napi koszonto, télapós ajándékok, mikulásnap, versek mikulásra, mikulás ötletek gyerekeknek,vers mikulásra, mikulás gyerekeknek, mikulás képeslapok idézettel, mikulas versek iskolasoknak, télapó képeslap, mikulas otletek gyerekeknek, mikulás üdvözlő, modern mikulás vers, mikulás versek óvodásoknak, mikulás versek mesék, jön a mikulás vers, mikulás télapó, a télapó, retro mikulás, mikulás adventi naptár, kreatív mikulás ötletek, nagy mikulás, mikulás képkeretek, mikulás vers ovisoknak, mikulás versek kicsiknek, télapó története, télapó versek ovisoknak, mikulas versek gyerekeknek, mikulas versek ovisoknak, mikulás kalendárium, rövid mikulás vers, télapó vers kicsiknek, télapó köszöntő, vicces télapó versek, télapóra kreatív ötletek, rövid télapó vers, ötletek mikulásra, vicces mikulás versek felnőtteknek, télapó versek gyerekeknek, mikulás felnőtteknek, mikulás mondókák bölcsiseknek, mikulás versek bölcsiseknek, mikulás mondja a gyerekeknek, mikulás vers bölcsiseknek, télapó vers óvodásoknak, mikulás vers rövid, jön már a mikulás karácsonyi versek mesék, mikulás vers óvodásoknak, képeslap mikulás, legszebb mikulás vers, mikulás képek idézetekkel, télapós versek gyerekeknek, mikulas napi ajandekok, télapó ötletek gyerekeknek, mikulás versek nagycsoportosoknak, télapó mondókák gyerekeknek, mikulás köszöntő gyerekeknek, piros mikulás, mikulás versek óvoda, télapó műsor gyerekeknek, télapó és a manók, kreatív télapó, mikulás fénykép, télapóra, mikulás vers óvoda, télapó kreatív.

error: Content is protected !!