Ágyneműhuzat ajándékba Mikulásra

Ágyneműhuzat ajándékba Mikulásra

Nemsokára jön a Mikulás! Te kiteszed a csizmád? Vannak, akiknél szokás az ajándékozás, de egyes családoknál hagyományosan csak dióval, mogyoróval, gyümölccsel és virgáccsal telnek meg a csizmák. A Mikulás jellegzetes színe a piros, ezért az ünnep jegyében, egy tűzpiros ágyneműhuzat is érdekes ajándék lehet, mely jó hangulatot kelt. Ez a cikk a Mikulás jegyében íródott, és a meglepetésekről szól: Ágyneműhuzat ajándékba Mikulásra.

A Mikulás legendája…

A Miklós névből eredeztetik, de ma már többféle néven is említik. A katolikus vallású területeken Szent Miklósnak a népies alakja – aki a gyermekek és diákok védőszentje -, püspöksüveges megjelenése jól felismerhető. Szent Miklós a törökországi Myra városában született, ahol püspökké választották. Egy hely, ami ma már Demre városa.

Életét az emberek, gyermekek megsegítésének szentelte. Beszélgetett velük, figyelt a gondjaikra, vagyonát is a megsegítésükre fordította. A katolikus szent kultusza a 10. században már Rómából érkezett a kereskedők révén Németországba. A középkorban még szerepjátékokkal emlékeztek meg Szent Miklós jótetteiről, amikor még a legifjabb diák alakította Miklóst, de később átalakult a szerep, felnőttek vették át a helyet.

Egy legenda született… Kialakult egy szokás, mely elért Magyarországra is, mi szerint az ünnep előestéjén – később már magyar nyelvterületen Mikulásnak elnevezett – piros köpenybe öltözött „apó” járta az utcákat házról házra, dicsérte és ajándékokkal halmozta el a gyerekeket, attól függően, hogy viselkedtek, milyen jótettet vittek véghez, és milyen hibákat vétettek az évben.

Ágyneműhuzat ajándékba Mikulásra

Tipp: Ágyneműhuzat ajándékba Mikulásra

Egy szokás mindig változik…

Így volt ez a Mikulással is, akivel kapcsolatban a titokzatos Mikulásjárás csupán nem sokkal több, mint egy évszázaddal ezelőttre tekint vissza. Miközben az igazi Szent Miklós szelleme a valódi legenda földjén marad, egy világcég Télapót varázsolt belőle üzlete sikeressége érdekében, és azóta angolszász földön december 24-én érkezik a gyermekekhez.

Ezzel szemben a legendájáról ismert valódi Mikulás december 6-ra virradó éjszaka minden gyermek ablakba helyezett csizmácskáját megtölti szeretettel, apró kedvességekkel. Helyekhez és eseményekhez kapcsolódva, egy hitelesen beöltözött felnőtt személyében is megjelenik néha, hogy átadja ajándékait. A legenda él és folytatódik, mi szerint a Mikulás visszavonultan szentként figyeli egész évben az embereket, és azon a bizonyos éjjelen megsegíti a rászorulókat és a gyermekeket.

De mit hoz valójában a Mikulás?

Ha él benned a valódi történet, szereted a meséket, akkor álmodd meg magadnak, milyen meglepetés kedves számodra! A legenda szerint tedd ki az ablakba a csizmád, és reggel egy piros csomag vár rád! Telis tele csuda jó dolgokkal, finom déli gyümölcsökkel, fénylő piros almával, dióval meg mogyoróval. Néhol 1-1 csoki is kivillan a csizmából, meg aprócska ehető Mikulások is sorakoznak az ablakban. Virgácsot is látni, attól függ, kit mennyire kell megdorgálni.

Vannak családok, akik másként vélik, számukra az ünnep ajándékozással telik. És mivel hagyományosan ehhez az ünnephez a piros szín tartozik, ezért bármi kedvesség jó lehet, ami vörösben izzik. Egy tűzpiros ágynemű érdekes ötlet, főleg, ha finom puha anyagból készült, amibe aludni élmény lehet. Estére jár hozzá a Mikulás sapka, ami lógó pomponja révén pont olyan, mint egy hálósapka. Ez esetben az ágyneműt nem kell becsomagolni, sokkal eredetibb ötlet felhúzni! Helyezhetünk rá fehér hópelyheket, ami a valóságban akár habcukor is lehet. Ha úgy döntesz, ágyneműt mégis inkább karácsonyra ajándékozol, akkor nézz körül alaposan, mert a karácsonyi ágyneműhuzatok piros színben webáruházban, már az ünnephez illő kiváló damaszt minőségben is megtalálhatóak!

Mikulásnapra ágynemű, Ágyneműhuzat ajándékba Mikulásra

Tipp: Pihe-puha ágyneműhuzat ajándékba Mikulásra

Összegzés

A Mikulás egy legenda, mely kedves mindenki számára. December 6-ra virradóra meglepetések kerülnek a csizmákba, kis csoki Mikulások és időnként virgács az ablakba. De akadnak, akiknél megszokott a nagyobb ajándék, mindenki döntse el, milyen szokást követ, mely értékrend szerint él. Aki a hagyományt tiszteli, dióval, mogyoróval, almával vagy saját készítésű aprósággal lepi meg gyermekeit, családtagjait, barátait. Egy legenda az eredetihez képest sokat változik, minden nemzet alakítja, magáéra formálja szokásait.

Mikulás versek

Mikulás dalok

Mikulás mesék

Mikulás képek

Mikulásra SMS

Mikulás kifestők, színezők

Mikulás idézetek

Köszöntések

Idézetek lapja

Versek gyerekeknek

Mesenapok

 

error: Content is protected !!