Mikor lesz a Mikulás 2023-ban?

Mikor lesz a Mikulás 2023-ban?

Milyen napra fog esni a télapó?

Számos olyan ünnepnap van, ami évente ismétlődik. Ezek közül vannak olyanok, amelyek személyesek, azaz csak kevesebb embert érintenek. Ilyen például a születésnap vagy a névnap, de akár egy házassági évforduló is lehet.

De vannak olyan ünnepek, amelyek egy adott országban fontosak. Valamilyen fontos győzelem – vagy éppen szomorú, soha nem felejtendő esemény, hazánkban több ilyen van.

Aztán vannak olyan nagy, nemzeteken átívelő ünnepek, amelyeket szinte a világ minden pontján ünnepelnek – minden évben. Csak hogy a legjellemzőbbet említsük, a keresztény eredetű karácsony az egyik legfontosabb, globális ünnep. De a mikulást is sok helyen ünneplik – bár nem mindenhol ugyanúgy, és még az is lehet, hogy nem mindig ugyanakkor.

És ezeknél az ünnepeknél, köztük a mikulásnál is, minden évben előbb-utóbb felmerül a nagy kérdés: mikor lesz idén a mikulás? Illetve nem is pontosan az, hogy mikor, hanem az, hogy milyen napra fog esni.

Nos, a kérdés adott: milyen napra fog esni a mikulás 2023-ban?

Mikor lesz a Mikulás 2023-ban?

Mikor lesz a Mikulás 2023-ban?

Mikor lesz a mikulás 2023-ban, de mit értünk azon, hogy mikor?

Ahhoz, hogy tisztázzuk, egészen pontosan milyen napra fog esni a mikulás 2023-ban, mindenekelőtt azt kell tisztázni: mikor van a mikulás?

Ehhez érdemes tudnunk, hogy a mikulás ünnepe Szent Miklós legendájából ered, innen jött az ünnep elnevezése is. Ebből következik, hogy nálunk Magyarországon mikulás napját december 6-án, Miklós napján tartjuk. És ez állandó, vagyis a mikulás 2023-ban is december 6-án lesz, ahogyan a Mikulás 2022-ben is ekkor jött el hozzánk. És ugyanígy, a Mikulás 2024-ben is december 6-án fog lecsusszanni házunk kéményén, hogy átadja ajándékait.

Ám minket jelenleg az érdekel, hogy a mikulás 2023-ban egészen pontosan milyen napra esik. Úgyhogy nézzünk most utána annak, hogy ténylegesen milyen napra fog esni a mikulás 2023-ban.

Egészen pontosan milyen napra fog esni a mikulás 2023-ban?

Nos tehát, lerántjuk a leplet, hogy milyen napra esik mikulás 2023-ban, nem kertelünk tovább, nem húzzuk az időt… A Mikulás 2023-ban egy (remélhetőleg kellemes, akár havas) szerdai napon hozza el nekünk a mikuláscsomagokat.

Persze sokan azt mondják, hogy mi értelme van annak, hogy mi ezt már most közöljük? Elvégre bárki, aki kíváncsi rá, utánanézhet bármilyen naptárban annak, hogy mikor van a mikulás 2023-ban.

De mi úgy gondoljuk, hogy felesleges minden évben keresgélni, hogy mikor van a mikulás. Mert mi, ahogy most is elárultuk, mikor van a mikulás 2023-ban, minden évben megsúgjuk neked. Így ha bármikor kíváncsi vagy rá, mikor lesz a mikulás 2023-ban vagy bármikor máskor, itt megtalálhatod. Ráadásul számos érdekességet, hasznos információt is megtudhatsz közben a mikulásról és a télapó ünnepéről.

Mikulás versek

Télapóra dalok

Mikulás mesék

Képek mikulásra

Mikulásra SMS

Mikulás kifestők, színezők

Mikulás idézetek

Köszöntések

Idézetek lapja

Versek gyerekeknek

Mesenapok

 

Mások erre kerestek még: Mikulás, télapó, mikulás versek, télapó versek, mikulás vers, mikulas versek, mikulásos versek, télapó vers, mikulásos vers, télapós vers, mikulasos vers, télapo vers, mikulás köszöntők, mikulás köszöntő, mikulás mondóka, mikulás képeslap, mikulas mondokak, mikulás mondoka, mikulás idézetek, vicces mikulás versek, mikulás története, igazi mikulás, mikulás háttérképek, igazi mikulas, ovi mikulás versek, télapós versek, mikulás versek felnőtteknek, mikulás versek gyerekeknek, mikulás versek vicces, mikulás versek ovisoknak, a mikulás története, mikulásra ötletek, rövid mikulás versek, igazi télapó, télapó versek felnőtteknek, rövid mikulás versek bölcsiseknek, télapó háttérképek,mikulas rendeles, donászy magda télapó, mikulás története gyerekeknek, télapó mondóka, télapó készítése házilag, mikulás versek rövid, mikulás vers kicsiknek, mikulas napi koszonto, télapós ajándékok, mikulásnap, versek mikulásra, mikulás ötletek gyerekeknek,vers mikulásra, mikulás gyerekeknek, mikulás képeslapok idézettel, mikulas versek iskolasoknak, télapó képeslap, mikulas otletek gyerekeknek, mikulás üdvözlő, modern mikulás vers, mikulás versek óvodásoknak, mikulás versek mesék.

Jön a mikulás vers, mikulás télapó, a télapó, retro mikulás, mikulás adventi naptár, kreatív mikulás ötletek, nagy mikulás, mikulás képkeretek, mikulás vers ovisoknak, mikulás versek kicsiknek, télapó története, télapó versek ovisoknak, mikulas versek gyerekeknek, mikulas versek ovisoknak, mikulás kalendárium, rövid mikulás vers, télapó vers kicsiknek, télapó köszöntő, vicces télapó versek, télapóra kreatív ötletek, rövid télapó vers, ötletek mikulásra, vicces mikulás versek felnőtteknek, télapó versek gyerekeknek, mikulás felnőtteknek, mikulás mondókák bölcsiseknek, mikulás versek bölcsiseknek, mikulás mondja a gyerekeknek, mikulás vers bölcsiseknek, télapó vers óvodásoknak, mikulás vers rövid, jön már a mikulás karácsonyi versek mesék, mikulás vers óvodásoknak, képeslap mikulás, legszebb mikulás vers, mikulás képek idézetekkel, télapós versek gyerekeknek, mikulas napi ajandekok, télapó ötletek gyerekeknek, mikulás versek nagycsoportosoknak, télapó mondókák gyerekeknek, mikulás köszöntő gyerekeknek, piros mikulás, mikulás versek óvoda, télapó műsor gyerekeknek, télapó és a manók, kreatív télapó, mikulás fénykép, télapóra, mikulás vers óvoda, télapó kreatív.

error: Content is protected !!