Mikulás a filmvásznon

Mikulás napja:

Mikulás a filmvásznon

a 3 legjobb film, amiben a télapó szerepel

A telet sokan nem kedvelik, mert hideg, kellemetlen az idő, és a nap nagy részében sötét van.

Pedig a télnek, főleg a decembernek, van két nagyon fontos tulajdonsága, ami miatt igazán meg lehetne bocsátani a fentebbi hiányosságait.

Az egyik: két nagyon fontos ünnep is ebben az időszakban van, amit már lehet jó előre várni, majd igazán kiélvezni. Ez a két ünnep először is a mikulás eljövetele december 6-án, majd nem olyan sokkal később pedig a háromnapos karácsony.

A másik jóság igazából éppen a rossz tulajdonságából ered a télnek, nevezetesen a rossz időből és hosszan tartó sötétségből. Mert mi másra is lehetne kihasználni ezt az időszakot, mint egy jó kis filmnézésre? Nem kell mást tennünk, mint bekuckóznunk a kedvenc puha kanapénkra egy finom forró csoki mellett, és magunkhoz venni a távirányítót.

Mikulás a filmvásznon

Mikulás a filmvásznon. Kuckózzunk be a hideg elől, és nézzünk jó kis vicces mikulásos-télapós filmeket közösen, együtt szeretteinkkel, és élvezzük ki a telet!

És ha már itt a télnek ez a két nagy előnye, kössük össze a kettőt. Kuckózzunk be a hideg elől, és nézzünk jó kis vicces mikulásos-télapós filmeket közösen, együtt szeretteinkkel, és élvezzük ki a telet!

Mikulás a filmvásznon

Íme néhány gyöngyszem a mikulásos filmek közül:

  1. Télapu

Talán a Télapu című, klasszikus mikulásos film a legismertebb a télapós mozik családjában. Az elfoglalt üzletembernek kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy a mikulással foglalkozzon, pedig kisfia nagyon örülne neki. A Télapó viszont egy cseles szerződéssel eléri, hogy az apuka maga vegye át a Mikulás szerepét. Így hát, sok fergetegesen vicces jelenet során végül Scott megtanulja, hogy miért is fontos ünnep a mikulás. Ráadásul pedig még gyermekével is újra, igazán egymásra találnak.

  1. Ki segít a Mikulásnak?

Ez a szívet melengető film tökéletes választás egy közös kis családi mikulásos mozizásra. A látványos díszletek egy különleges csodavilágba kalauzolnak bennünket. Persze még a télapós mesékben sem lehet tökéletes boldogság. Kell egy gonosz is, aki ellen viszont a jók közösen, egyesült erővel fel tudják venni a harcot. A végén persze szerencsére minden jóra fordul. Így a Mikulás továbbra is járhatja rénszarvasaival az utat, hogy minden gyermeket megörvendeztessen ajándékaival.

  1. Mikulásné kerestetik

És végül, egy igazi kuriózum a mikulásos filmek között. A Mikulás méltó párját keresi egy tökéletes Mikulásné személyében, és hű segítője próbálja megtalálni az erre alkalmas hölgyet neki. Ám helyette a sors választja ki a Télapó méltó párját. Csak előtte meg kell győzni őt róla, hogy valóban a Mikulás az..

Szerencsére a mikulásos filmek tárháza kifogyhatatlan. Ha tehát kacagni, sírni-nevetni vágyunk a meleg lakásban, családunk körében, nincs más dolgunk, mint megkeresni a számunkra legkellemesebb mikulásos filmet. Kellemes télapós filmnézést kívánunk mindenkinek!

Mikulás a filmvásznon

Mikulás a filmvásznon

Mikulás versek

Mikulás dalok

Mikulás mesék

Mikulás képek

Mikulásra SMS

Mikulás kifestők, színezők

error: Content is protected !!