Kérdések a Mikuláshoz

Mikulás napja:

Kérdések a Mikuláshoz

3 kínos + 1 kellemesebb kérdés válaszötletekkel

A Mikulás minden évben meglátogat minket, megbízhatóan, mindig ugyanazon a napon (csak nem minden országban ugyanakkor).

Amikor aztán megérkezik hozzánk a Mikulás, mielőtt a gyerekek megkapnák az ajándékaikat, néhány kérdést tesz fel nekik. Mint például ugye:

„Aztán jó kislány/kisfiú voltál-e, gyermekem?” vagy:

„Aztán van-e valami különleges kívánságod, amit szeretnél megkapni?”

…és így tovább, sorolhatnánk napestig. Na de! Ha kérdésről van szó, a gyerekeknek sem kell a szomszédba menni! A gyerekek a kérdésfeltevés mesterei, koronázatlan királyai. Legény legyen a talpán, aki képes helytállni, és a gyerekek összes kérdésére frappáns válaszokat tud adni!

Így hát a Mikulás sem menekülhet a gyerekek izzasztó kérdései elől. Lássuk, mi mindent kérdezhetnek a gyerekek a Mikulástól – és létezik-e rájuk kellően leleményes válasz?

Kérdések a Mikuláshoz

Kérdések a Mikuláshoz

Izzasztó kérdések a Mikuláshoz

Valójában lehetetlen lenne az összes kérdést felsorolni, amivel meg lehet izzasztani egy Mikulást. De szerencsére – és némi kreativitással – bármelyikre lehet egészen élelmes válaszokat adni, amik még egy gyermeket is kielégíthetnek. Mi most csak néhány kérdést mutatunk, amire adunk pár válaszjavaslatot is, amennyiben az aktuális Mikulás kicsit megszorulna a válaszadásban.

Kérdések a Mikuláshoz, és a lehetséges válaszok

  1. „Mennyi is pontosan a súlyod, Mikulás?”

  • Hát igen… való igaz, hogy a Mikulás egy kissé túlsúlyos…

Ám ez kizárólag csak azért van, mert a Mikulás pontosan ilyennek lett teremtve. Egy kicsit kerekded, hordóhasú, kedves öregember az ideális Mikulás. Ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy nem mozog eleget. Elvégre igencsak rövid idő alatt az egész világot bejárja – tehát tűnjön bármennyire is túlsúlyosnak, a Mikulás egészséges életmódot él. És pontosan úgy néz ki, ahogyan ki kell néznie.

Kérdések a Mikuláshoz

Kérdések a Mikuláshoz, mennyi is a súlya?

  1. „Ha már az egész világ bejárását emlegetted… hogyan vagy képes ilyen rövid idő alatt körbejárni az egész Földet, Mikulás?”

  • Nos, igen, ez felettébb varázslatosnak tűnhet. Ám én, a Mikulás már csak ilyen varázslatos lény vagyok – a csoda és a varázslat segít abban, hogy mindenkihez eljussak.

(…No meg persze a különböző időzónák, és a más országbeli mikulás-időpontok is segítenek nekem azért…)

  1. „Mi van akkor, ha ég a tűz a kandallóban, ahová éppen landolni készülsz, Mikulás?”

  • Nos, ilyenkor varázsfuvallatot bocsátok a tűzre, ami ettől rögvest kialszik. De természetesen csak addig, amíg biztonságosan tudok közlekedni a kandallóban. Amint elvégeztem a dolgom, távozásom előtt újra begyújtom benne a tüzet, ahogyan előtte volt.
Kérdések a Mikuláshoz

Kérdések a Mikuláshoz

Na, ha a Mikulás valóban legény volt a talpán, és ügyesen megfelelt a faggatózó kérdésekre, ideje van egy kellemesebbnek is:

„Milyen zenét szeretsz hallgatni, Mikulás?” melyre a válasz igazán egyszerű:

Mikulás versek

Mikulás dalok

Mikulás mesék

Mikulás képek

Mikulásra SMS

Mikulás kifestők, színezők

Mikulás idézetek