Nemsokára itt a Télapó!

Mikulás napja:

Nemsokára itt a Télapó!

2+2 jel, hogy közeledik a gyerekek kedvenc ünnepe, a mikulás

Ha elmúlt a nyári szünet, vége a szabadságnak. ideje visszatérni a jól megszokott, mindennapi rutinba. A felnőttek újra dolgoznak, a gyerekek pedig ismét beülnek az iskolapadok mögé.

Ez azt is jelenti, hogy túl vagyunk az év első felén, azaz egyre közeledik az év vége. Ami akár szomorú is lehet, hiszen azt mutatja, milyen gyorsan telik-múlik az idő. De szerencsére az évvége tartogat még kellemes meglepetéseket. Mindenekelőtt ott az év legnagyobb családi ünnepe, a karácsony. De ha az még túl messzinek tűnik, előtte a mikulás is segít egy kicsit átvészelni az addig hátralevő időt.

Ráadásul a Mikulás sem csak úgy, hirtelen az égből pottyan rögvest a kéményünkbe. Előtte számos jele van a Télapó érkezésének, ami arra utal, hogy már nem kell olyan sokat aludni december 6-áig. Nézzük meg, milyen jeleket érdemes figyelni, hogy könnyebben átvészeljük a mikulásig hátralevő egyre kevesebb időt.

Nemsokára itt a Télapó!

Nemsokára itt a Télapó!

Közeledik a Mikulás: változik a természet

A mikulásünnep közeledtének vannak tőlünk független, külső időszakos jelei is. A legjellemzőbbek persze ezek:

  1. Az időjárás

Természetesen a legelsőként említendő meg az a fontos tény, hogy a Mikulás egyúttal a hideg időjárást is meghozza. Legalábbis nálunk és az egyéb mérsékelt éghajlatú területeken, ahol még vannak jelei a négyféle különböző évszak meglétének. A nyár után ősz lesz, majd lassan-lassan a tél is beköszönt, vele együtt a zimankósabb idők.

Sőt: ideális esetben akár hóhullás is előjelezheti, hogy a Mikulás segítőivel már kezd cihelődni a hozzánk vezető nagy útra.

Nemsokára itt a Télapó!

Nemsokára itt a Télapó!

  1. Rövidebb nappalok, ünnepi fények

Az évszakváltás mellett a napos időszakok is egyre rövidebbek lesznek. Ilyenkor a természetes fényből kevesebb jut. Viszont cserébe megjelennek a kedves, világító fények és díszek az ablakokban és a kerti növényeken. Ez pedig máris csempész némi ünnep(előtt)i hangulatot a zordabb időkben is. 🙂

Nemsokára itt a Télapó!

Nemsokára itt a Télapó!

Közeledik a Mikulás: mi is körbevesszük magunkat Mikulásra emlékeztető jegyekkel

  1. Mikulásvirágok mindenhol

Ha a mikulás ünnepéhez kellene egy jellegzetes növényt társítani, akkor nem túl meglepő módon az csakis a mikulásvirág lehet! A népszerű mikulásvirág jellegzetes télapóvörös leveleivel átveszi az uralmat a virágkereskedésekben – és lassanként a lakásunkban is. Virágoztassuk fel mi is mikulásvirággal otthonunkat, hogy a Mikulás is nagyobb örömmel találjon el hozzánk!

Nemsokára itt a Télapó!

Nemsokára itt a Télapó!

  1. És persze az elmaradhatatlan csokoládémikulások…

És végül a legbiztosabb és legjellegzetesebb jele a Mikulás érkezésének: a csokimikulások. Mi más lehetne egyértelműbb jele annak, hogy lassan, de nagyon is biztosan egyre közelebb siklik felénk a Mikulás a szánjával? Az üzletekben hirtelen elszaporodnak a különböző méretű, alakú, ízű sztaniolos mikulásnyalánkságok, és arra intenek: írjuk meg mihamarabb levelünket a Mikulásnak!

Nemsokára itt a Télapó!

Nemsokára itt a Télapó!

Mikulás versek

Mikulás dalok

Mikulás mesék

Mikulás képek

Mikulásra SMS

Mikulás kifestők, színezők

Mikulás idézetek