Hogyan készüljünk mikulásra?

Mikulás napja:

Hogyan készüljünk a mikulásra?

3+1 szórakoztató tipp, ami lerövidíti a várakozás idejét

Már régen vége a nyárnak, szinte el is felejtettük, hogy milyen volt a szabadságunk. Visszatértünk a megszokott mókuskerékbe, a szürke hétköznapokba. A felnőttek a munkába (maradék szabadságukat az év végi ünnepekre spórolják), a gyerekek pedig az oviba, iskolába.

De az újabb jól megérdemelt pihenés még messze van. A decemberi szünet, karácsony ünnepe még túl távol van ahhoz, hogy kiutat mutasson a sötét alagútból. Ilyenkor mi, felnőttek sem vagyunk éppenséggel vidámak, de a különösen érzékeny gyerekek akár kifejezetten kedvetlenné, mélabússá is válhatnak.

A megoldás: használjuk ki a mikulás közeledő ünnepét arra, hogy lehetőséget adjunk gyermekünknek a boldog várakozás izgalmára! Íme néhány tipp, mivel varázsolhatsz mosolyt gyermeked arcára, adhatsz számára olyan célt, ami egyúttal aktív közös szórakozást, időtöltést nyújthat nektek.

Hogyan készüljünk a mikulásra: játékos tanulással és kreativitással

#1 Mikulásváró tipp: rajzoljunk Mikulást!

A fiatal gyerekek egyik legjobb tulajdonsága, hogy imádnak hosszan elpepecselni mindenféle dolgokkal. Olyan tevékenységgel, ami nekünk, felnőtteknek már csak kivételes esetben fér bele az idejébe – vagy egyáltalán nem.

Ilyen például, hogy órákig le tudja őket foglalni, hogy lerajzolják a családot, az állatokat vagy bármi mást. Használjuk ki ezt a tulajdonságukat! Készítsünk mikulásnapi kifestőket, de ők maguk is lerajzolhatják a Télapó eljövetelét vagy a Mikulás segítőit is.

Hogyan készüljünk a mikulásra?

Hogyan készüljünk a mikulásra? Rajzoljunk mikulást.

#2 Mikulásváró tipp: mikulásnapi versek, dalok, mondókák

A gyerekek másik csodálatos képessége, hogy fiatalon hihetetlenül gyorsan tanulnak meg verseket, rigmusokat, dalocskákat. Agyuk mintegy szivacsként szív be minden új információt, különösen, ha jól lehet skandálni. Ilyenkor és mikulás előtt vétek lenne nem élni ezzel a fantasztikus adottságukkal – íme néhány ötlet mikulásnapi versekre, mondókákra és dalokra.

Hogyan készüljünk a mikulásra?

Hogyan készüljünk a mikulásra? Tanuljunk verset.

#3 Mikulásváró tipp: írjatok levelet a Mikulásnak

Ha pedig a verbális képességeit is fejlesztenéd gyermekednek, ez lesz a tökéletes mikulásváró megoldás. Ajánld fel neki, hogy ha megírja levélben a Mikulásnak, milyen ajándékokat szeretne, amiért olyan jól viselkedett, akkor elküldöd neki postán.

Hogyan készüljünk a mikulásra?

Hogyan készüljünk a mikulásra? Irjunk neki.

Hogyan készüljünk a mikulásra: élvezzük ki közösen az együtt töltött időt

Persze ki mondta, hogy csak a gyerekek szeretnének ráhangolódni a Mikulás és a karácsonyi ünnepek érkezésére? Mi magunk is vágyhatunk egy kis összebújós, kuckózós, télapóvárós kikapcsolódásra is – akár porontyainkkal közösen is.

Erre a lustulós, kedvenc foteletekben, kanapén összegömbölyödős kikapcsolódásra pedig mi más lehetne tökéletesebb – mint egy közös filmnézés? Egy jó kis, télapóról szóló mozival például, hiszen szerencsére számos könnyed, szórakoztató mikulásos film közül lehet válogatni manapság.

Közben pedig egy finom, melengető forró csoki a mikulásos bögréből – lehet-e ennél kellemesebb mikulásváró tevékenység?

Az idő pedig szépen lassan telik – és egyszer csak arra ébredtek, hogy ideje kipucolni és kikészíteni a csizmákat a Mikulásnak…

Mikulás versek

Mikulás dalok

Mikulás mesék

Mikulás képek

Mikulásra SMS

Mikulás kifestők, színezők

Mikulás idézetek