Mikulás a ködben – mese

Mikulás napja:Mikulás a ködben

A Zöldellő Óvodában izgatott készülődés vette kezdetét december elején. A gyerekek már alig várták a Télapót, azaz Mikulást, hogy meghozza a várt ajándékokat. Az óvónénik segítségével szép rajzokat, versikeket tanultak, és természetesen csillogó szemekkel les az ablakot minden reggel.

Lili és Bence mindig is hittek a Mikulásban. Az ablakukon függő kis cipőjükben már hetek óta várták az édességet. Azonban Tomi és Réka, a két óvodai „nagyfiú” és „nagylány”, nevettek rajtuk.

„Mikulás nincs! Az csak a szüleitek tréfája!” mondta Tomi nevetve.

Lili és Bence azonban nem adták fel. „Mi hiszünk benne, és tudjuk, hogy eljön!” védte meg magát Bence.

Az óvó néni, Marika néni, hallva a beszélgetést, mosolyogva szólt közbe: „Gyerekek, mindenki higgyen abban, amiben akar. A lényeg, hogy szívünkben legyen szeretet.”December 5-én a köd szinte tapinthatóvá vált, olyan vastagra nőtt. Az óvoda udvarán egy hatalmas fenyőfa állt, alatta egy üres szán. Az óvodások csodálkozva nézték az üres szánt, melyen nem ült senki.

„Ez biztos a Mikulás szánja! Biztosan csak elszaladt az egyik manóért!” mondta Bence izgatottan.

Tomi és Réka nevettek: „Szán nélkül milyen Mikulás az? Biztos csak valaki otthagyta.”

Az óvónénik és a gyerekek együtt énekelni kezdtek a karácsonyi dalokat, amikor hirtelen a ködből egy halk csengőszó hallatszott. Ahogy egyre közelebb jött a hang, a ködből előbukkant egy piros sapkás alak, szakálla fehér volt, mint a hó, és egy hatalmas zsákot cipelt a hátán.

A gyerekek szemei ​​kikerekedtek. Mikulás valóban eljött hozzájuk!

Mikulás, aki a ködből tűnt elő, leült a szánjára, és kihúzta zsákjából az ajándékokat. Egyenként hívta a gyerekeket.

Lili és Bence boldogan álltak a sorban, tudván, hogy hitték és várták őt. Tomi és Réka azonban zavarban voltak. Nem gondolták volna, hogy tényleg eljön.

Mikor Tomihoz és Rékához ért a Mikulás, mélyen a szemükbe nézett és mosolygott. „Gyerekek, nem baj, ha nem hittek bennem. A lényeg, hogy megtaláljátok a szeretetet és az örömöt az ünnepekben.”

A két gyerek meghatódva köszönte meg az ajándékot, és elhatározzák, hogy jövőre ők is hinni a csodákban.

Mikulás, miután mindenkinek osztott ajándékot, felszállt a szánjára és elhajtott a ködben, a gyerekek pedig boldogan énekeltek és játszottak.

A Zöldellő Óvodában az a nap sokáig emlékezetes maradt. Mindenki megtanulta, hogy a hit, a remény és a szeretet a legfontosabb az ünnepek alatt.

Mikulás a ködben

 Mikulás versek

Télapóra dalok

Mikulás mesék

Képek mikulásra

Mikulásra SMS

Mikulás kifestők, színezők

Mikulás idézetek

Köszöntések

Idézetek lapja

Versek gyerekeknek

Mesenapok

 Mások erre kerestek még: Mikulás, télapó, mikulás versek, télapó versek, mikulás vers, mikulas versek, mikulásos versek, télapó vers, mikulásos vers, télapós vers, mikulasos vers, télapo vers, mikulás köszöntők, mikulás köszöntő, mikulás mondóka, mikulás képeslap, mikulas mondokak, mikulás mondoka, mikulás idézetek, vicces mikulás versek, mikulás története, igazi mikulás, mikulás háttérképek, igazi mikulas, ovi mikulás versek, télapós versek, mikulás versek felnőtteknek, mikulás versek gyerekeknek, mikulás versek vicces, mikulás versek ovisoknak, a mikulás története, mikulásra ötletek, rövid mikulás versek, igazi télapó, télapó versek felnőtteknek, rövid mikulás versek bölcsiseknek, télapó háttérképek,mikulas rendeles, donászy magda télapó, mikulás története gyerekeknek, télapó mondóka, télapó készítése házilag, mikulás versek rövid, mikulás vers kicsiknek, mikulas napi koszonto, télapós ajándékok, mikulásnap, versek mikulásra, mikulás ötletek gyerekeknek,vers mikulásra, mikulás gyerekeknek, mikulás képeslapok idézettel, mikulas versek iskolasoknak, télapó képeslap, mikulas otletek gyerekeknek, mikulás üdvözlő, modern mikulás vers, mikulás versek óvodásoknak, mikulás versek mesék.

Jön a mikulás vers, mikulás télapó, a télapó, retro mikulás, mikulás adventi naptár, kreatív mikulás ötletek, nagy mikulás, mikulás képkeretek, mikulás vers ovisoknak, mikulás versek kicsiknek, télapó története, télapó versek ovisoknak, mikulas versek gyerekeknek, mikulas versek ovisoknak, mikulás kalendárium, rövid mikulás vers, télapó vers kicsiknek, télapó köszöntő, vicces télapó versek, télapóra kreatív ötletek, rövid télapó vers, ötletek mikulásra, vicces mikulás versek felnőtteknek, télapó versek gyerekeknek, mikulás felnőtteknek, mikulás mondókák bölcsiseknek, mikulás versek bölcsiseknek, mikulás mondja a gyerekeknek, mikulás vers bölcsiseknek, télapó vers óvodásoknak, mikulás vers rövid, jön már a mikulás karácsonyi versek mesék, mikulás vers óvodásoknak, képeslap mikulás, legszebb mikulás vers, mikulás képek idézetekkel, télapós versek gyerekeknek, mikulas napi ajandekok, télapó ötletek gyerekeknek, mikulás versek nagycsoportosoknak, télapó mondókák gyerekeknek, mikulás köszöntő gyerekeknek, piros mikulás, mikulás versek óvoda, télapó műsor gyerekeknek, télapó és a manók, kreatív télapó, mikulás fénykép, télapóra, mikulás vers óvoda, télapó kreatív.

error: Content is protected !!